Een veiligheidsbril wordt gebruikt om schade aan de ogen te voorkomen. Denk hierbij aan metaalsplintertjes, of chemische stoffen, die oogschade tot gevolg kunnen hebben. Ook straling kan een groot risico vormen voor de ogen.
Een veiligheidsbril draagt bij aan een veiligere werkomgeving en voorkomt ernstig letsel en blijvende schade.
Houd je ogen veilig op je werk
Met een gecertificeerde veiligheidsbril op sterkte van Pearle bescherm je je ogen tegen stof, spetters, straling en rondvliegende deeltjes. Zo voorkom je irritaties, ontstekingen en beschadiging van je ogen.
De veiligheidsbrillen van Pearle zijn CE-gemarkeerd en voldoen aan de belangrijke NEN EN166-norm. Door de uitgebreide keuze aan monturen, glazen en coating, is er voor ieder risico op de werkvloer de juiste zichtoplossing.
Je kunt via Bril van de Baas een veiligheidsbril op maat laten aanmeten bij één van de 360 winkels in Nederland.
Voorkom risico's door het dragen van een veiligheidsbril op sterkte. Wil jij scherp zicht in de verte, dichbij of juist allebei? Pearle biedt zowel veiligheidsbrillen met enkelvoudig als multifocaal glas.
Een werkgever is verplicht om de werkplek zonder risico's in te richten. Lassers, artsen of laboranten: bij veel beroepsgroepen worden de ogen van werknemers blootgesteld aan risico’s.
Dit is verplicht door de ARBO-wetgeving. De veiligheidsbril dient dan wel te voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen (EN-166). Via een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) kan een werkgever een inschatting maken welke risico’s een werknemer kan oplopen.
Lukt het een werkgever niet om werkplekken zo veilig mogelijk in te richten, dan dienen er persoonlijke beschermingsmiddelen te worden aangeboden.
De ARBO-wetgeving schrijft voor dat op het moment dat het risico bestaat dat er splinters rondvliegen, zichtbaar of onzichtbaar, of wanneer er wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen, dat het dragen van een veiligheidsbril verplicht is.
Ongeacht in welke sector je werkzaam bent, de ARBO-wetgeving vereist dat je een veiligheidsbril op de juiste manier gebruikt. Dit begint met een goede pasvorm. Je veiligheidsbril mag niet zomaar van je neus afglijden. Maar wat ook wordt gewaarborgd is het draagcomfort. Helemaal wanneer je ogen worden beschermd door isolatie van buitenaf. Voor een optimale bescherming is onderhoud van een veiligheidsbril van belang.
Kom je er even niet uit hoe je de veiligheidsbril in optimale staat behoudt? Ook hiervoor kun je een afspraak maken bij een gediplomeerd opticien van Pearle.
Glaseigenschappen veiligheidsbrillen
Bril van de Baas biedt drie glastypes met verschillende eigenschappen. CR-39 1.5 en Polycarbonaat 1.5 glazen vallen binnen de Bril van de Baas pakketten Basis en Basis Ontspiegeld. Bij het pakket Comfort Ontspiegeld worden Ormix 1.61 glazen aangeboden.
Bij de aanschaf van een veiligheidsbril krijg je altijd een gratis oogmeting en vrijblijvend advies.
De werkgever bepaalt welke veiligheidsbril volledig wordt vergoed. De werknemer heeft de mogelijkheid om, indien gewenst, zelf bij te betalen voor duurdere glasopties.